Јавни позив 2023: коначна ранг-листа

Јавни позив 2023: коначна ранг-листа

Објављена је коначна ранг-листа Јавног позива Центра за финансијску подршку пројектима промоције науке у 2023. години.

На Јавни позив за финансијску подршку пројектима промоције науке ове године стигле су чак 204 пријаве. Од укупног броја пристиглих пријава, за финансирање  је одабрано 28 пројеката и годишњих програма научних клубова који ће бити реализовани до краја 2024. године широм Србије.

Укупни буџет Јавног позива за 2023. годину износи  6,5 милиона динара. Коначну листу рангираних пројеката можете погледати на следећем ЛИНКУ.

Према оценама и коментарима комисије ово је био један од најизврснијих позива до сада. Имајући у виду да је број квалитетних пријава далеко надмашио буџетске капацитете, у наредном периоду ће се у Центру за промоцију науке размотрити могућности реализације и подршке пројектима који у оквиру Јавног позива 2023. нису одобрени за финансирање, а својим квалитетом то завређују.

Овогодишње пријаве су обухватиле  широк спектар тема, од СТЕМ области, вештачке интелигенције, преко изазова локалних заједница, па до зелених тема и питања одрживости.

У 2023. години, подржани пројекти реализоваће се у Нишу, Зајечару, Крагујевцу, Крушевцу, Кикинди, Лесковцу, Горњем Милановцу, Чачку, Смедереву, Рановцу, Београду и Новом Саду. Програми ће се изводити кроз научно-истраживачке институте, факултете, научна удружења, невладине организације и Научне клубове.

 

Остале активности