Javni poziv 2023: konačna rang-lista

Javni poziv 2023: konačna rang-lista

Objavljena je konačna rang-lista Javnog poziva Centra za finansijsku podršku projektima promocije nauke u 2023. godini.

Na Javni poziv za finansijsku podršku projektima promocije nauke ove godine stigle su čak 204 prijave. Od ukupnog broja pristiglih prijava, za finansiranje  je odabrano 28 projekata i godišnjih programa naučnih klubova koji će biti realizovani do kraja 2024. godine širom Srbije.

Ukupni budžet Javnog poziva za 2023. godinu iznosi  6,5 miliona dinara. Konačnu listu rangiranih projekata možete pogledati na sledećem LINKU.

Prema ocenama i komentarima komisije ovo je bio jedan od najizvrsnijih poziva do sada. Imajući u vidu da je broj kvalitetnih prijava daleko nadmašio budžetske kapacitete, u narednom periodu će se u Centru za promociju nauke razmotriti mogućnosti realizacije i podrške projektima koji u okviru Javnog poziva 2023. nisu odobreni za finansiranje, a svojim kvalitetom to zavređuju.

Ovogodišnje prijave su obuhvatile  širok spektar tema, od STEM oblasti, veštačke inteligencije, preko izazova lokalnih zajednica, pa do zelenih tema i pitanja održivosti.

U 2023. godini, podržani projekti realizovaće se u Nišu, Zaječaru, Kragujevcu, Kruševcu, Kikindi, Leskovcu, Gornjem Milanovcu, Čačku, Smederevu, Ranovcu, Beogradu i Novom Sadu. Programi će se izvoditi kroz naučno-istraživačke institute, fakultete, naučna udruženja, nevladine organizacije i Naučne klubove.

 

Ostale aktivnosti