Јавни позив 2023: прелиминарна листа

Јавни позив 2023: прелиминарна листа

Ове године, Центар за промоцију науке финансира 28 програма промоције науке који ће бити реализовани до 2024. године широм Србије

Ове године, на Јавни позив за финансијску подршку пројектима промоције науке стигле су чак 202 пријаве. Од укупног броја пристиглих пријава, за финансирање  је одабрано 28 пројеката и годишњих програма научних клубова који ће бити реализовани до краја 2024. широм Србије. 

Укупни буџет Јавног позива за 2023. годину износи  6,5 милиона динара. Прелиминарну листу рангираних пројеката можете погледати на следећем ЛИНКУ

Пристигле пријаве су својим квалитетом и иновативношћу идеја у највећој мери одговориле постављеним циљевима Јавног позива, а ове године је листа пријављених институција изразито разноврсна. Имајући у виду да је број квалитетних пријава далеко надмашио буџетске капацитете, у наредном периоду ће се у Центру за промоцију науке размотрити могућности  реализације и подршке пројектима који у оквиру Јавног позива 2023. нису одобрени за финансирање, а својим квалитетом то завређују. 

У 2023. години, подржани пројекти реализоваће се у Нишу, Зајечару, Крагујевцу, Крушевцу, Кикинди, Лесковцу, Горњем Милановцу, Чачку, Смедереву, Рановцу, Београду и Новом Саду. Програми ће се изводити кроз научно-истраживачке институте, факултете, научна удружења, невладине организације и Научне клубове.

Овогодишње пријаве су обухватиле  широк дијапазон тема, од СТЕМ области, вештачке интелигенције, преко изазова локалних заједница, па до зелених тема и питања одрживости.

Учесници имају право на увид у поднету документацију, а приговоре на ранг листу могу поднети на имејл адресу Јавног позива Центра (јavnipoziv@cpn.rs)  у складу са правилником Јавног позива. Рок за слање приговора је среда, 19. април, у 17 часова, а рок за одговоре је петак, 21. април, до 17 часова. Коначна ранг-листа Јавног позива за 2023. годину биће објављена у уторак, 25. априла.

Остале активности