„Science at the Bar“ у Београду и Новом Саду

„Science at the Bar“ у Београду и Новом Саду

Центар за промоцију науке у сарадњи са Амбасадом Израела у Београду другу годину заредом организује јединствену серију предавања под називом Science at the Bar.

Овим поводом, просторије Центра за промоцију науке посетила је делегација Израела предвођена заменицом шефа мисије Амбасаде Израела у Београду Александром Бен Ари. Поред ње, гости ЦПН-а били су и кадети Министарства спољних послова Израела, будуће дипломате, који су у студијској посети нашем главном граду.

На састанку одржаном 27. марта договорено је да ће се серија предавања реализовати крајем маја и почетком јуна, а за разлику од прошле године, када су реномирани научници из Србије и Израела о актуелним научним темама говорили само у београдским кафићима, овог пролећа ће и грађани и грађанке Новог Сада моћи да учествују у овој занимљивој манифестацији.

Концепт приближавања научних тема и радова широј публици у неформалном амбијенту, као и вечерњи изласци током којих се слуша и разговара о науци, изузетно су популарни у Израелу. Идеја је првенствено заживела у Тел Авиву, граду који је познат као „град који никад не спава“.

Тачни датуми и локације предавања биће накнадно утврђени, а ми ћемо вас путем наших портала и друштвених мрежа правовремено обавестити о свим детаљима.

Остале активности