„Science at the Bar“ u Beogradu i Novom Sadu

„Science at the Bar“ u Beogradu i Novom Sadu

Centar za promociju nauke u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu drugu godinu zaredom organizuje jedinstvenu seriju predavanja pod nazivom Science at the Bar.

Ovim povodom, prostorije Centra za promociju nauke posetila je delegacija Izraela predvođena zamenicom šefa misije Ambasade Izraela u Beogradu Aleksandrom Ben Ari. Pored nje, gosti CPN-a bili su i kadeti Ministarstva spoljnih poslova Izraela, buduće diplomate, koji su u studijskoj poseti našem glavnom gradu.

Na sastanku održanom 27. marta dogovoreno je da će se serija predavanja realizovati krajem maja i početkom juna, a za razliku od prošle godine, kada su renomirani naučnici iz Srbije i Izraela o aktuelnim naučnim temama govorili samo u beogradskim kafićima, ovog proleća će i građani i građanke Novog Sada moći da učestvuju u ovoj zanimljivoj manifestaciji.

Koncept približavanja naučnih tema i radova široj publici u neformalnom ambijentu, kao i večernji izlasci tokom kojih se sluša i razgovara o nauci, izuzetno su popularni u Izraelu. Ideja je prvenstveno zaživela u Tel Avivu, gradu koji je poznat kao „grad koji nikad ne spava“.

Tačni datumi i lokacije predavanja biće naknadno utvrđeni, a mi ćemo vas putem naših portala i društvenih mreža pravovremeno obavestiti o svim detaljima.

Ostale aktivnosti