Климатска акција на Врачару и у Старом граду

Климатска акција на Врачару и у Старом граду

Тим пројекта TeRRIFICA организовао је у суботу, 5. јуна, климатску акцију у општинама Врачар и Стари град, на тај начин обележивши Дан заштите животне средине

На Дан заштите животне средине, 5. јун, Београђани су кроз акцију РАСХЛАДИ ГРАД на Врачару и у Старом граду обележавали тачке на којима их погађају последице климатских промена и разговарали о могућим решењима.

Код Општине Врачар у Његошовој улици и у Улици царице Милице, код парка Војводе Вука, тим пројекта TeRRIFICA суграђане је позивао да мапирају климатске изазове уз мобилну мини метеоролошку станицу, а у Старом граду, посетиоци су имали прилику да виде и изложбу Караван за климу, коју је Центар за промоцију реализовао у парнтерству са Француским институтом.

Кроз изложбу посвећену утицају различитих глобалних последица климатских промена на биолошку разноврсност посетиоце је провела др Тања Аднађевић, координаторка пројекта TeRRIFICA, а догађају су присуствовали и Бертран Миле, директор Француског института, и Радослав Марјановић, председник Општине Стари град.

Мобилну метеоролошку станицу посетили су и неки од сталних сарадника на пројекту TeRRIFICA, па је на Врачару причу о климатским изазовима у Београду употпунио и енергетичар др Александар Јововић са Машинског факултета.

Остале активности