Klimatska akcija na Vračaru i u Starom gradu

Klimatska akcija na Vračaru i u Starom gradu

Tim projekta TeRRIFICA organizovao je u subotu, 5. juna, klimatsku akciju u opštinama Vračar i Stari grad, na taj način obeleživši Dan zaštite životne sredine

Na Dan zaštite životne sredine, 5. jun, Beograđani su kroz akciju RASHLADI GRAD na Vračaru i u Starom gradu obeležavali tačke na kojima ih pogađaju posledice klimatskih promena i razgovarali o mogućim rešenjima.

Kod Opštine Vračar u Njegošovoj ulici i u Ulici carice Milice, kod parka Vojvode Vuka, tim projekta TeRRIFICA sugrađane je pozivao da mapiraju klimatske izazove uz mobilnu mini meteorološku stanicu, a u Starom gradu, posetioci su imali priliku da vide i izložbu Karavan za klimu, koju je Centar za promociju realizovao u parnterstvu sa Francuskim institutom.

Kroz izložbu posvećenu uticaju različitih globalnih posledica klimatskih promena na biološku raznovrsnost posetioce je provela dr Tanja Adnađević, koordinatorka projekta TeRRIFICA, a događaju su prisustvovali i Bertran Mile, direktor Francuskog instituta, i Radoslav Marjanović, predsednik Opštine Stari grad.

Mobilnu meteorološku stanicu posetili su i neki od stalnih saradnika na projektu TeRRIFICA, pa je na Vračaru priču o klimatskim izazovima u Beogradu upotpunio i energetičar dr Aleksandar Jovović sa Mašinskog fakulteta.

Ostale aktivnosti