Клуб мисаоних игара у Нишу

Клуб мисаоних игара у Нишу

Научни клуб у Нишу је 30. септембра почео са реализацијом пројекта ”Клуб мисаоних игара”[:]

IMG_20161002_112427

Научни клуб у Нишу је 30. септембра  почео са реализацијом пројекат ”Клуб мисаоних игара”. Као увод у пројектне активности у Основној школи ”Свети Сава” одржана је Go секција за ученике нишких основних школа који су чланови Go клуба. Тог дана школу је посетио јапански аташе за културу, Јуићиро Омора који је био изненађен толиким интересовањем деце за ову древну јапанску игру.

У суботу и недељу, 1. и 2. октобра, Go секција је организовала и Државно јуниорско првенство у просторијама Универзитетске библиотеке ”Никола Тесла”. Такмичења су организована у три категорије: до 12, до 16 и до 20 година, а учествовали су такмичари из Суботице, Крагујевца и Ниша.

Нови државни прваци су: Немања Гајић, Основна школа ”Свети Сава” Ниш (до 12 година), Сташа Раденковић, Основна школа ”Свети Сава” Ниш (до 16 година) и Михајло Јаћимовић, Гимназија Крагујевац (до 20 година).

Пројекат се наставља у Научном клубу у Нишу у уторак, 18. октобра, од 18 часова, а планирано је да се у Научном клубу  Ниш одржи још 10 радионица и три такмичења.

Аутор и координатор пројекта је Мирјана Рашић Митић, наставница математике у Основној школи ”Свети Сава”

Остале активности