Klub misaonih igara u Nišu

Klub misaonih igara u Nišu

Naučni klub u Nišu je 30. septembra počeo sa realizacijom projekta ”Klub misaonih igara”[:]

IMG_20161002_112427

Naučni klub u Nišu je 30. septembra  počeo sa realizacijom projekat ”Klub misaonih igara”. Kao uvod u projektne aktivnosti u Osnovnoj školi ”Sveti Sava” održana je Go sekcija za učenike niških osnovnih škola koji su članovi Go kluba. Tog dana školu je posetio japanski ataše za kulturu, Juićiro Omora koji je bio iznenađen tolikim interesovanjem dece za ovu drevnu japansku igru.

U subotu i nedelju, 1. i 2. oktobra, Go sekcija je organizovala i Državno juniorsko prvenstvo u prostorijama Univerzitetske biblioteke ”Nikola Tesla”. Takmičenja su organizovana u tri kategorije: do 12, do 16 i do 20 godina, a učestvovali su takmičari iz Subotice, Kragujevca i Niša.

Novi državni prvaci su: Nemanja Gajić, Osnovna škola ”Sveti Sava” Niš (do 12 godina), Staša Radenković, Osnovna škola ”Sveti Sava” Niš (do 16 godina) i Mihajlo Jaćimović, Gimnazija Kragujevac (do 20 godina).

Projekat se nastavlja u Naučnom klubu u Nišu u utorak, 18. oktobra, od 18 časova, a planirano je da se u Naučnom klubu  Niš održi još 10 radionica i tri takmičenja.

Autor i koordinator projekta je Mirjana Rašić Mitić, nastavnica matematike u Osnovnoj školi ”Sveti Sava”

Ostale aktivnosti