Књига о роботима

Књига о роботима

Поводом манифестације „Дани будућности“ Центар за промоцију науке објавио је каталог „Роботи“, који се може купити по цени од само 150 динара

У свету данас има више од 4.500.000 робота. Тај број расте из деценије у деценију  онако како аутомати од човека преузимају све више тешких, непријатних или опасних послова.

Роботи раде у  већини савремених индустријских погона; они су присутни у школама и болницама, у војсци и полицији, у научним лабораторијама. Све више робота ради у домаћинствима – они чисте, уклањају лишће, помажу болесницима.

Да ли ће у будућности свака кућа имати свог робота? Да ли ће уместо људи машине возити аутомобиле и шетати кућне љубимце? Када ће научници и инжењери развити хуманоиде са којима је могуће шетати, трчати, разговарати?  Да ли је вештачка интелигенција могућа?

О овим и другим питањима сазнајте у каталогу „Роботи“ који је поводом манифестације „Дани будућности: Роботика“ издао Центар за промоцију науке.

Текстове су приредили Марија Николић, Марија Видић и Слободан Бубњевић, а публикацију је дизајнирао Јован Микоњић.

Књига о роботима се може купити на Великој изложби робота, у Галерији Робне куће „Београд“, у Кнез Михаиловој 5, по цени од само 150 динара.

Истражите више о роботима на Елементаријуму.

Остале активности