Конференција Будућност СТЕАМ образовања у Србији

Конференција Будућност СТЕАМ образовања у Србији

У уторак 15. јуна са почетком у 12 часова одржана је онлајн конференција „Будућност СТЕАМ образовања у Србији“ коју је организовала Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са НЦР Србија.

На догађају је био представљен резултат пројекта „Подршка СТЕАМ образовању у Србији“ који су реализовали Фондација Ана и Владе Дивац и НЦР Фондација, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Центром за промоцију науке. Овом приликом учесници су разговарали и о будућности СТЕАМ образовања у Србији из визуре компанија, фондација, министарства, наставника и ученика.

На првом панелу, који се тицао улоге државе, компанија и цивилног сектора у подршци СТЕАМ образовању у Србији учествовали су Стефан Лазаревић, генерални директор, НЦР Србија, Ана Кошел, директорка Фондације Ана и Владе Дивац, Марко Крстић, в.д. директора Центра за промоцију науке и Јелена Батур, саветница у сектору за средње образовање Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Говорници другог панела на коме се говорило о примерима добре праксе и препорукама за даљи развој СТЕАМ образовања били су Милан Станојчић, наставник из ЕТШ Никола Тесла Београда, Марјана Бркић, научница и сарадница Центра за промоцију науке и Теодора Петровић, ученица из Политехнике – школа за нове технологије.

У оквиру представљеног пројекта, девет школа је добило средства за набавку опреме за реализацију савремене наставе и ваннаставних активности из СТЕАМ области. Донација у вредности од 3,5 милиона динара омогућила је да више од 7000 ученика у Србији добије квалитетније образовање у домену науке, технологије, инжењерства, уметности и математике, кроз унапређење савремене наставе и ваннаставних активности.

Остале активности