Конкурс за компјутерску опрему у средњим школама

Конкурс за компјутерску опрему у средњим школама

Конкурс за компјутерску опрему која ће побољшати услове за СТЕАМ образовање у средњим школама траје до 6. новембра

У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Центром за промоцију науке, Фондација Ана и Владе Дивац и НЦР Фондација започињу пројекат чији је циљ побољшање услова за СТЕАМ образовање у средњим школама (изучавање природних наука, технологије, инжењерства, уметности и математике на интердисциплинаран начин који има своју мерљиву и јасну примену).

Пројекат је представљен на конференцији за штампу, 6. oктобра у Медија Центру када је и проглашено отварање конкурса за средње школе на територији Србије које ће добити нову опрему за унапређење СТЕАМ образовања. Конкурс траје до 6. новембра. На конференцији су говорили државни секретар Душан Кићовић, Стефан Лазаревић, генерални директор НЦР Србија и ЕМЕА директор за спољне послов, Ана Кошел, директорка Фондације Ана и Владе Дивац и Марко Крстић, в.д. директора Центра за промоцију науке.

Све средње школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе могу се пријавити на конкурс за опрему (компјутери, таблети, паметне табле, mBot роботи, мицро:бит уређаји, ЛЕГО Mindstorms сетови, други сетови робота, 3Д штампачи, 3Д скенери, CNC машине, Interent of Things опрема, опрема за кабинете природних наука, опрема за научне клубове, опрема за мејкер спејс, експонати у парковима науке, софтевери и друго). Конкурсом ће бити подржана набавка неопходних средстава за реализацију савремене наставе и ваннаставних активности, а која ће помоћи професорима да унапреде наставу из СТЕАМ области и приближе ученицима различите научне дисциплине. Максимална вредност опреме по школи је 525.000 динара. Све информације о конкурсу и пројекту можете добити на skole@divac.com ili позивом на 011/33 41 755.

Остале активности