Корак у физику

Корак у физику

У петак, 19. октобра, у Научном клубу Ужице реализована је радионица у оквиру пројекта ”Корак у физику”[:]22690629_10211121930028100_1885174063_o

У Научном клубу Ужице у петак, 19. октобра, реализована је радионица у оквиру пројекта ”Корак у физику”, намењена ученицима четвртог разреда основне школе. Аутори пројекта су Јелена Радовановић, наставница физике у Основној школи ”Слободан Секулић” и Владан Младеновић, наставник физике у Основној школи ”Иван Вушовић” у Ражњу и у гимназији у Алексинцу.

У експериментима везаним за магнетизам и електрицитет активно су учестовали ученици Основне школе ”Миодраг Миловановић – Луне” у Карану и ученици издвојених одељења ове школе из Луновог села и Рибашевине у пратњи учитељица Ане Марјановић, Марине Цвијетић и Весне Вукић Јелић. Радионици је присуствовало 17 ученика.

У оквиру пројекта ће бити организоване још три радионице кроз које ће ученици бити упознати и са другим областима важним за даље изучавање физике, као што су кретање и сила, мерење, пливање и тоњење тела, такође путем истраживачког рада и експеримента. Наставна средства набављена за потребе пројекта и смернице за примену резултата биће доступни свим заинтересованим наставницима.

 

Остале активности