Квантна музика у Данској

Квантна музика у Данској

У Копенхагену је од 3. до 5. маја одржан састанак партнера на пројекту Квантна музика[:]

copenhagen meeting

Партнери на пројекту Квантна музика (Quantum Music), који се одвија у оквиру програма Креативна Европа, састали су се у Копенхагену, Данска, од 3. до 5. маја.

Састанку су присуствовали Ким Хелвег и Мари Грот Вос (Данска национална школа сценских уметности, Копенхаген), Клаус Молмер (Универзитет у Архусу, Данска), Митја Бравхар и Матјаж Манчек (Кино Шишка, Љубљана), Ивана Медић (Музиколошки институт САНУ, Београд), Соња Лончар, Андрија Павловић и Драган Новковић (Центар за нову уметност, Београд), и Љиљана Илић (Центар за промоцију науке, Београд).

copenhagen meeting_

Током састанка, на коме се разговарало о детаљима предстојећих концерата Квантне музике на јесен, у Копенхагену, Хагу, Љубљани и Београду, Ким Хелвег, композитор, представио је и прву композицију коју је написао специјално за ЛП Дуо у оквиру пројекта Квантна музика (”Super Position”).

Клаус Молмер, професор квантне физике на Универзитету у Архусу, један од највећих популаризатора квантне физике у Данској, такође се придружио састанку како би учествовао у договору око концерта ЛП Дуа у Архусу, уз предавање о квантној физици и музици које би било део пратећег програма.

Остале активности