LEGO роботи у Крушевцу

LEGO роботи у Крушевцу

У Научном клубу у Крушевцу је 24. новембра одржано предавање о ЛЕГО роботима[:]

DSCN7706

У Научном клубу у Крушевцу је 24. новембра одржано предавање ”Упознајте свет робота кроз игру и забаву – LEGO роботи” са циљем популаризације роботике код ученика и наставника крушевачких основних и средњих школа.

Роботика је доживела велику експанзију и нашла широку примену у готово свим сферама живота од науке, образовања, медицине, индустрије до информационо-комуникационих технологија. Предавање је имало за циљ да мотивише младе да се на забаван и непосредан начин заинтересују за техничке науке посредством LEGO робота.

Модератор и реализатор скупа била је професорка Зорица Филиповић. Невена Томић, докторанд, и Никола Чабрило, студент Машинског факултета у Нишу презентовали су LEGO Mindstorms роботе и њихове могућности. Ален Пиљак, представник Креативног центра, одржао је предавање на тему ”LEGO Mindstorms робот у учионици 21. века” и презентовао Међународно такмичење FIRST LEGO League. Дејан Ђорђевић, професор у Првој техничкој школи Крушевац, одржао је предавање о историји роботике и њеним даљим правцима развоја који су у складу са етичким принципима и у функцији хуманизације рада и развоја друштва. Никола Рајковић, Александар Бојовић, Срђан Рашковић, Горан Милојевић и Урош Вукадиновић, садашњи и бивши ученици Прве техничке школе Крушевац, демонстрирали су рад LEGO Mindstorms робота.

Остале активности