LEGO roboti u Kruševcu

LEGO roboti u Kruševcu

U Naučnom klubu u Kruševcu je 24. novembra održano predavanje o LEGO robotima[:]

DSCN7706

U Naučnom klubu u Kruševcu je 24. novembra održano predavanje ”Upoznajte svet robota kroz igru i zabavu – LEGO roboti” sa ciljem popularizacije robotike kod učenika i nastavnika kruševačkih osnovnih i srednjih škola.

Robotika je doživela veliku ekspanziju i našla široku primenu u gotovo svim sferama života od nauke, obrazovanja, medicine, industrije do informaciono-komunikacionih tehnologija. Predavanje je imalo za cilj da motiviše mlade da se na zabavan i neposredan način zainteresuju za tehničke nauke posredstvom LEGO robota.

Moderator i realizator skupa bila je profesorka Zorica Filipović. Nevena Tomić, doktorand, i Nikola Čabrilo, student Mašinskog fakulteta u Nišu prezentovali su LEGO Mindstorms robote i njihove mogućnosti. Alen Piljak, predstavnik Kreativnog centra, održao je predavanje na temu ”LEGO Mindstorms robot u učionici 21. veka” i prezentovao Međunarodno takmičenje FIRST LEGO League. Dejan Đorđević, profesor u Prvoj tehničkoj školi Kruševac, održao je predavanje o istoriji robotike i njenim daljim pravcima razvoja koji su u skladu sa etičkim principima i u funkciji humanizacije rada i razvoja društva. Nikola Rajković, Aleksandar Bojović, Srđan Rašković, Goran Milojević i Uroš Vukadinović, sadašnji i bivši učenici Prve tehničke škole Kruševac, demonstrirali su rad LEGO Mindstorms robota.

Ostale aktivnosti