Radionice kaligrafije u Naučnom klubu Kruševac

Radionice kaligrafije u Naučnom klubu Kruševac

Naučni klub Kruševac u saradnji sa OŠ „Brana Pavlović“ Konjuh od 9. do 13.  decembra organizovao je šest radionica kaligrafije „Kaligrafija – više od lepog pisanja“

Program radionica „Kaligrafija više od lepog pisanja” je spoj dobre prakse novog i starog načina učenja lepog pisanja, jedinstven spoj književnosti i likovne umetnosti, čini je široka paleta kreativnosti, koju čine najrazličitije tehnike pisanja slova i slikanja.

Polaznike programa uvodi u divnu raznolikost kaligrafije, dajući akcenat koliko na razvijanje osetljivosti zapažanja, grafomotoričke spretnosti, toliko i na senzibilnost i kreativnost. Neizostavan deo je i upoznavanje kulturnog blaga naše baštine i pisma. Rad je individualan u grupi i prilagođen je uzrastu polaznika.

Cilj programa je da se lepo pisanje shvati kao oblast u kojoj se razvijaju umne, motoričke i vizuelne veštine učenika.  „Kaligrafija – više od lepog pisanja“ nudi deci osnovnoškolskog uzrasta mogućnost da savladaju svoj rukopis i da upoznaju veštine tradicionalne kaligrafije kroz istorijske epohe.

Realizatori su nastavnici osnovnih škola sa treritorije grada: Slađana Jovanović, Violeta Vučić Ivanović, Ana Jovanović, Verica Sokolović, Sanja Mladenović, Marina Lazarević i Olivera Kolarić kao i koordinator ove aktivnosti.

Ostale aktivnosti