Летњи ДНК 2018

Летњи ДНК 2018

У просторијама Мејкерс спејса Научног клуба Београд од 11. до 21. јула одржан је летњи Дечји научни камп[:]IMAG0581

Центар за промоцију науке и ове године организовао је  нову сезону Дечјeг научнoг кампa (ДНК). Камп је био отворен за школарце од 9 до 15 година, а сва места попуњена су данима пре почетка програма. Програм се одвијао у просторијама Мејкерс спејса, научно-техничке лабораторије у оквиру Научног клуба Београд.

DSC_1004

Дечји научни камп је осмишљен тако да се деца у друштву вршњака, у средини која подстиче научну радозналост, на занимљив и интерактиван начин упознају са науком. Ове године испробали смо нови концепт тродневних циклуса, тако да су групе од по 25 деце долазиле три дана за редом учећи о конструкцијама, 3Д штампи и паметним уређајима.

DSC_1008

У оквиру циклуса учесници су имали тематске радионице и предавања, а током програма развијали су задате пројекте и прототипове. Они су поред разоговора са предавачима и практичног рада имали времена и за одмор и упознавање. На овај начин се градила атмосфера кампа као заједнице, а деца су, поред симболичних диплома и осмеха, понела кући и дивна пријатељства.

Остале активности