Letnji DNK 2018

Letnji DNK 2018

U prostorijama Mejkers spejsa Naučnog kluba Beograd od 11. do 21. jula održan je letnji Dečji naučni kamp[:]IMAG0581

Centar za promociju nauke i ove godine organizovao je  novu sezonu Dečjeg naučnog kampa (DNK). Kamp je bio otvoren za školarce od 9 do 15 godina, a sva mesta popunjena su danima pre početka programa. Program se odvijao u prostorijama Mejkers spejsa, naučno-tehničke laboratorije u okviru Naučnog kluba Beograd.

DSC_1004

Dečji naučni kamp je osmišljen tako da se deca u društvu vršnjaka, u sredini koja podstiče naučnu radoznalost, na zanimljiv i interaktivan način upoznaju sa naukom. Ove godine isprobali smo novi koncept trodnevnih ciklusa, tako da su grupe od po 25 dece dolazile tri dana za redom učeći o konstrukcijama, 3D štampi i pametnim uređajima.

DSC_1008

U okviru ciklusa učesnici su imali tematske radionice i predavanja, a tokom programa razvijali su zadate projekte i prototipove. Oni su pored razogovora sa predavačima i praktičnog rada imali vremena i za odmor i upoznavanje. Na ovaj način se gradila atmosfera kampa kao zajednice, a deca su, pored simboličnih diploma i osmeha, ponela kući i divna prijateljstva.

Ostale aktivnosti