М3 у Кикинди

М3 у Кикинди

Манифестација Мај месец математике одржана је први пут у Кикинди, у периоду од 13. до 20. маја

[:]

Наставници математике из Кикинде уз помоћ Центра за стручно усавршавање и Културног центра Кикинда организовали су први пут манифестацију ”Мај месец математике” у овом граду. М3 је почео у петак, 13. маја, свечаним отварањем изложбе ”Бројеви” Центра за промоцију науке у галерији Културног центра Кикинда, а трајао је до 20. маја.

Поред изложбе, одржан је и велики број активности које кроз игру и визуелизацију треба да приближе математику грађанима свих узраста. Централна манифестација је десила се у понедељак, 16. маја, када су у дворишту Културног центра Кикинда одржане бројне радионице и игре. Програм је почео у 14 часова, а посетиоци су између осталог могли да се опробају у играма као што су судоку и танграм, праве тепих и пирамиде Сиерпинског, праве геометријска тела од сламчица и погађају замишљене бројеве.

Поред великог броја наставника математике из Кикинде, на манифестацији учествују и гости из Панчева који ће пристунима представити везу између математике и уметности на интерактиван начин.

Остале активности