Новембар – месец сова

Новембар – месец сова

У Научном клубу Кикинда током новембра, одржано је предавање из зоологије за ученике школе „Вук Караџић“ из Кикинде

У среду, 27. новембра, у организацији Научног клуба ЦСУ Кикинда, одржано  је предавање и радионице о совама у оквиру обележавања Новембра – месеца сова. Предавања и радионица су реализовале професорке биологије Видица Штетин и Јасмина Бешлин Пајић, запослене у ОШ „Др Ђорђе Јовановић“ у Новом Милошеву. Присуствовало је 14 ученика седмог разреда ОШ „Вук Караџић“ из Кикинде са разредним старешином.

Током предавања, реализаторке су учеснике упознале са животом, карактеристикама и значајем сова. Учесницима су представљене најпознатије врсте сова: патуљаста сова, кукувија, ћук, буљина, дугорепа сова, шумска сова, кукумавка и сова утина, по којој је позната и Кикинда, као станиште поменуте сове. Реализаторке су донеле препарирану сову велику ушару, па су учесници имали прилику да се ближе упознају са овом врстом сове. Учесници су имали прилику да виде неколико кратких филмова о совама, као и више слајдова.

Након предавања, учесници су подељени у две групе. Прва група је израђивала брошеве од еко коже у облику сове. Друга група је мерила димензије препариране сове велике ушаре, а затим правила цртеж поменуте сове у природном облику.

 

Остале активности