Novembar – mesec sova

Novembar – mesec sova

U Naučnom klubu Kikinda tokom novembra, održano je predavanje iz zoologije za učenike škole „Vuk Karadžić“ iz Kikinde

U sredu, 27. novembra, u organizaciji Naučnog kluba CSU Kikinda, održano  je predavanje i radionice o sovama u okviru obeležavanja Novembra – meseca sova. Predavanja i radionica su realizovale profesorke biologije Vidica Štetin i Jasmina Bešlin Pajić, zaposlene u OŠ „Dr Đorđe Jovanović“ u Novom Miloševu. Prisustvovalo je 14 učenika sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Kikinde sa razrednim starešinom.

Tokom predavanja, realizatorke su učesnike upoznale sa životom, karakteristikama i značajem sova. Učesnicima su predstavljene najpoznatije vrste sova: patuljasta sova, kukuvija, ćuk, buljina, dugorepa sova, šumska sova, kukumavka i sova utina, po kojoj je poznata i Kikinda, kao stanište pomenute sove. Realizatorke su donele prepariranu sovu veliku ušaru, pa su učesnici imali priliku da se bliže upoznaju sa ovom vrstom sove. Učesnici su imali priliku da vide nekoliko kratkih filmova o sovama, kao i više slajdova.

Nakon predavanja, učesnici su podeljeni u dve grupe. Prva grupa je izrađivala broševe od eko kože u obliku sove. Druga grupa je merila dimenzije preparirane sove velike ušare, a zatim pravila crtež pomenute sove u prirodnom obliku.

 

Ostale aktivnosti