„Облик живота“

„Облик живота“

Трећи по реду „Маj месец математике“ трајао је од 14. до 31. маја, уз седмодневну паузу због ванредне ситуације

m3

Манифестација „Маj месец математике“ (M3) по трећи пут у организацији Центра за промоцију науке и Математичког института САНУ привукла је значајно интересовање публике и медија.

Централну математичку изложбу у Робној кући Београд, у Кнез Михаиловој улици 5, званично је отворио министар просвете, науке и технолошког развоја, Срђан Вербић. Изложба је отворена 14. маjа и трајала је до краја месеца.

_MMM9289

_MMM9205

Под слоганом „Облик живота“, овогодишњи M3 је представио бројне занимљиве математичке, интерактивне експонате, а највеће интересовање изазвала је поставка „Геометрија сапунице“.

Посетиоци су могли да учествују у Лабораторији облика, да решавају разне математичке главоломке, али и да цртају цифре броја пи.

У оквиру M3 програма организован је и филмски програм, као и серија предавања и математичких трибина. Изложбу су, поред школске деце и бројних других грађана, обишли и наши глувонеми суграђани.

_MMM1360

_MMM1369

_MMM1360

Нажалост, због ванредне ситуације, током и након велике природне непогоде која је задесила Републику Србију, „Мај месец математике“ се зауставио.

Центар за промоцију науке је од 17. до 23. маја затворио манифестацију, сви програми су привремено били одложени, а Центар се ангажовао у прикупљању помоћи за угрожене из поплављених подручја.

Након укидања ванредне ситуације, „Маj месец математике“ се наставио све до 31. маја.

Истражите више о програму M3

Остале активности