Makers Lab КЛИКЕР

Makers Lab КЛИКЕР

Нови, интерактивни простор који подстиче креативност, ширење знања и иновације, привлачи велико интересовање публике

More information in English at…

Истражите више на српском језику…

Након четири године од оснивања, после три године рада и 1.000.000 посетилаца научнопопуларних догађаја, Центар за промоцију науке у Београду је отворио први Makers Lab у Србији – Кликер.

Манифестацију су свечано отворили директoрка Центра за промоцију науке Александра Дрецун и државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја др Александар Белић.

Државни сектртар је похвалио рад, залагање и мисију ЦПН-а, а потом и свечано отворио манифестацију. Директорка Александра Дрецун је направила и један осврт на све оно што је ЦПН током своје три године рада постигао и пожелела добродошлицу посетиоцима првог Makers Lab-а у Србији – Кликер.

_MMM3828

_MMM3738 (1)

Истражите више…

Бројни посетиоци су имали прилику да виде у акцији машину за аутоматско сечење стиропора, 3Д штампач који је штампао различите фигуре, али и да се опроба у прављењу макета од картона за „Град иновација“. Млађи су највише уживали у оживљавању својих идеја у Makers Lab радионици и прављењу украса за јелку користећи сламчице, стиропор, маказе, лепак и – машту.

_MMM3925

_MMM3920

Од понедељка, 24. новембра, у центру Београда, на адреси Кнез Михаилова 5, сви посетиоци, без обзира на узраст, имају прилику да се самостално опробају у изградњи градова, у производњи уврнутих машина и креативних изума, употреби нових материјала, савремених механичких и електричних уређаја.

Makers Lab посетиоцима нуди алате, простор и знања помоћу којих ће идеје оживети. Кликер Makers Lab је место где се креативност и спретност претачу у једноставне, али занимљиве облике.

У Кликеру постоји кутак за сваког. Најмлађи, као и они мање искусни, овде могу да направе своје прве механичке или електронске склопове, док они искуснији могу самостално да остваре своје замисли у Иновационој лабораторији Центра за промоцију науке.

_MMM3907

_MMM3855

Остале активности