Меморандум о сарадњи са Библиотеком града Београда

Меморандум о сарадњи са Библиотеком града Београда

Библиотека града Београда и Центар за промоцију науке 31. јануара 2022. године потписали су Меморандум о сарадњи

Меморандум о сарадњи потписали су директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков и в.д. директора Центра за промоцију науке доц. др Марко Крстић. „Библиотека и Центар овим меморандумом изражавају спремност за успостављање међусобне сарадње у циљу остваривања заједничког интереса у области научноистраживачког и научнопопуларног рада и њихове примене у функцији унапређивања квалитета образовања, промоције науке и културне баштине“, наводи се у Меморандуму.

Фото: Марко Рупена

Нова сарадња подразумеваће: организовање научних и научнопопуларних изложби, предавања, радионица, скупова, фестивала и других активности од обостраног интереса; заједнички рад у подстицању истраживања у пољу природних, друштвених, хуманистичких и других наука, као и у пољу уметности, посебно усмерен према развоју и унапређењу образовања, јавних политика, културног идентитета и научноистраживачког потенцијала заједнице; заједничко конкурисање, организовање и учешће у научноистраживачким, научно-уметничким, образовним и комерцијалним пројектима; размену расположивих научних база и литературе; и друге активности од заједничког интереса.

Фото: Марко Рупена

Прва заједничка активност Центра и Библиотеке биће изложба научних илустрација у априлу 2022. године у Галерији Атријум, која се налази у згради Библиотеке града Београда.

Меморандумом о сарадњи, који ће важити наредних пет година, озваничена је дугорочна сарадња две институције која ће се након априлске изложбе наставити кроз разне пројекте у области културе и науке.

 

Фото: Марко Рупена

Остале активности