Јавни позив 2022.

Јавни позив 2022.

Као и сваке године, Центар за промоцију науке расписује Јавни пoзив за пријављивање пројеката промоције и популаризације науке. Пријаве за Јавни позив почињу данас, 14. фебруара, и трајаће до 14. марта.

Центар позива сва заинтересована научна, научностручна друштва, школе, центре за стручно усавршавање, удружења и друге организације, али и појединце преко научних клубова да поднесу своје пријаве за избор пројеката промоције и популаризације науке и технике, којима ће Центар пружити финансијску подршку у 2022. години. У нашој земљи у досадашњим позивима видели смо огроман број сјајних идеја за овакве програме. И ове године Центар ће подржати најбоље које пристигну.

Кроз Јавни позив желимо да радимо на подизању нивоа научне писмености, ширимо научну културу и промовишемо критичко размишљање, и код деце и младих, али и код свих осталих. Оно што је заиста охрабрујуће јесте чињеница да, из досадашњег искуства, велики део пројекта долази не из главног града, већ из свих крајева наше земље.

Укупна расположива средства издвојена ове године износе 8.000.000,00 динара, распоређенa у две категорије:

  1. Категорија 1: Пројекти промоције науке у научним  клубовима – 4.000.000,00 динара, с тим да је максималан износ по пројекту 100.000,00 динара;
  2. Категорија 2: Пројекти промоције науке – 4.000.000,00 динара, с тим да је максималан износ по пројекту 200.000,00 динара;

Право да учествују у Јавном позиву имају појединци у оквиру научних клубова (обавезно у 2 научна клуба), уз писану сагласност научних клубова, као и самостално сва научна, научностручна друштва, школе, центри за стручно усавршавање, удружења и друге организације које се баве унапређењем научноистраживачког рада, популаризацијом и промоцијом науке. Седиште подносиоца пријаве мора да буде у Републици Србији.

Пријаве се подносе искључиво електронским путем, на обрасцу који је доступан на интернет адреси Центра: prijave2.cpn.rs. Пре самих пријава важно је да се упознате са правилима позива, која можете пронаћи на страници Јавног позива.

Позив је отворен од 14. 02. 2022. до 14. 03. 2022. године, до 12:00 часова. Закаснеле и непотпуне пријаве неће бити разматране. Након тога, оцену пројеката даје стручна комисија. Пријаву и пројектну апликацију оцењивачи процењују оценама на скали од 0 до 5, по пет основних критеријума – пројектна идеја, програм рада, утицај пројекта, општи утисак пројектне апликације и структура буџета. Одлука о пројектима који ће добити финансијску подршку по овом јавном позиву биће објављена 12. 04. 2022. године на интернет страници Центра. Након тога уследиће жалбени период и коначна листа пројеката.

Информације о Jавном позиву се могу добити телефоном: 060 70 40 178, путем е-поште: javnipoziv@cpn.rs, или на сајту.

 

Остале активности