Онлајн конференција Образовање за дигитално друштво

Онлајн конференција Образовање за дигитално друштво

Онлајн конференција „Образовање за дигитално друштво“ одржана је у оквиру истоименог пројекта 25. фебруара 2022, уз учешће представника Центра за промоцију науке.

Kонференција је организована у оквиру пројекта који реализују Фондација „Ана и Владе Дивац“ и Центар за промоцију науке, под покровитељством НЦР фондације. Нови пројекат је наставак пројекта Подршка СТЕМ образовању у средњим школама који је реализован током 2020. године. Поред набавке опреме за средње школе, унапређења компетенција наставника и повећања знања и интересовања ученика, пројекат омогућава и да 120 полазника из Београда заврши бесплатни курс у оквиру програма IT Bootcamp.

На конференцији су посебно истакнуте могућностима за унапређење савремене наставе и ваннаставних активности у контексту представљања до сада остварених резултата. Изузетан успех претходног циклуса пројекта показали су важност подршке СТЕМ образовању, покренувши разговор о примерима добре праксе и о припремљености друштва и образовања у Србији за дигитално доба.

Фото: Фондација „Ана и Владе Дивац“

Обезбеђивањем савремене школске опреме, усавршавањем вештина наставника, информисањем, мотивисањем и усмеравањем ученика према СТЕМ дисциплинама, пројектни партнери ће, током најављеног пројекта, помоћи ученицима и студентима да стекну вештине које су им неопходне за професије будућности и функционално употребе знање током даљег школовања и професионалног развоја.

У име Центра за промоцију науке, на конференцији су говорили др Марко Крстић, вршилац дужности директора, и Добривоје Лале Ерић, руководилац Сектора за међународну сарадњу.

Остале активности