Onlajn konferencija Obrazovanje za digitalno društvo

Onlajn konferencija Obrazovanje za digitalno društvo

Onlajn konferencija „Obrazovanje za digitalno društvo“ održana je u okviru istoimenog projekta 25. februara 2022, uz učešće predstavnika Centra za promociju nauke.

Konferencija je organizovana u okviru projekta koji realizuju Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i Centar za promociju nauke, pod pokroviteljstvom NCR fondacije. Novi projekat je nastavak projekta Podrška STEM obrazovanju u srednjim školama koji je realizovan tokom 2020. godine. Pored nabavke opreme za srednje škole, unapređenja kompetencija nastavnika i povećanja znanja i interesovanja učenika, projekat omogućava i da 120 polaznika iz Beograda završi besplatni kurs u okviru programa IT Bootcamp.

Na konferenciji su posebno istaknute mogućnostima za unapređenje savremene nastave i vannastavnih aktivnosti u kontekstu predstavljanja do sada ostvarenih rezultata. Izuzetan uspeh prethodnog ciklusa projekta pokazali su važnost podrške STEM obrazovanju, pokrenuvši razgovor o primerima dobre prakse i o pripremljenosti društva i obrazovanja u Srbiji za digitalno doba.

Foto: Fondacija „Ana i Vlade Divac“

Obezbeđivanjem savremene školske opreme, usavršavanjem veština nastavnika, informisanjem, motivisanjem i usmeravanjem učenika prema STEM disciplinama, projektni partneri će, tokom najavljenog projekta, pomoći učenicima i studentima da steknu veštine koje su im neophodne za profesije budućnosti i funkcionalno upotrebe znanje tokom daljeg školovanja i profesionalnog razvoja.

U ime Centra za promociju nauke, na konferenciji su govorili dr Marko Krstić, vršilac dužnosti direktora, i Dobrivoje Lale Erić, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju.

Ostale aktivnosti