Месец математике у Крушевцу

Месец математике у Крушевцу

Научни клуб Крушевац од 9. до 31. маја организује ”Мај месец математике”[:]

krusevac

Научни клуб при Центру за стручно усавршавање Крушевац у периоду од 09. до 31. маја организује манифестацију „Мај месец математике“ у оквиру које ће бити организован низ активности намењен ученицима и наставницима крушевачких школа.

Ова година биће обележена изложбом и интерактивним радионицама са темом: „Математика и природа“, које обухватају научна предавања у корелацији биологије и математике са бројним огледима намењеним ученицима старијих разреда основних школа.

Свет у коме живимо пун је образаца који се могу описати уз помоћ математике. Дуга на небу, речни меандри, сенке у простору, паукова мрежа, саће, шаре на животињком крзну, само су неке од природних појава у којима се проналазе математички принципи. Математика је свуда око нас и све је број.

Координатор и једна од реализатора је проф. биологије Оливера Коларић, а реализатори ових активности су и проф. биологије Биљана Јовановић Поповић, проф. биологије Весна Живковић, проф. разредне наставе Зорица Јовановић, проф. ТИО Марина Лазаревић и проф. математике Невена Ђурић.

Отварању манифестације 9. маја присуствовали су ученици и наставници из ОШ „Брана Павловић“ и ОШ „Жабаре“.

Остале активности