Mesec matematike u Kruševcu

Mesec matematike u Kruševcu

Naučni klub Kruševac od 9. do 31. maja organizuje ”Maj mesec matematike”[:]

krusevac

Naučni klub pri Centru za stručno usavršavanje Kruševac u periodu od 09. do 31. maja organizuje manifestaciju „Maj mesec matematike“ u okviru koje će biti organizovan niz aktivnosti namenjen učenicima i nastavnicima kruševačkih škola.

Ova godina biće obeležena izložbom i interaktivnim radionicama sa temom: „Matematika i priroda“, koje obuhvataju naučna predavanja u korelaciji biologije i matematike sa brojnim ogledima namenjenim učenicima starijih razreda osnovnih škola.

Svet u kome živimo pun je obrazaca koji se mogu opisati uz pomoć matematike. Duga na nebu, rečni meandri, senke u prostoru, paukova mreža, saće, šare na životinjkom krznu, samo su neke od prirodnih pojava u kojima se pronalaze matematički principi. Matematika je svuda oko nas i sve je broj.

Koordinator i jedna od realizatora je prof. biologije Olivera Kolarić, a realizatori ovih aktivnosti su i prof. biologije Biljana Jovanović Popović, prof. biologije Vesna Živković, prof. razredne nastave Zorica Jovanović, prof. TIO Marina Lazarević i prof. matematike Nevena Đurić.

Otvaranju manifestacije 9. maja prisustvovali su učenici i nastavnici iz OŠ „Brana Pavlović“ i OŠ „Žabare“.

Ostale aktivnosti