Научни клуб у Кањижи

Научни клуб у Кањижи

У Кањижи је отворен Научни клуб – претпоследњи у низу од дванаест клубова који се до краја јуна отварају широм Србије[:]Naucni klub Kanjiza

Најсевернији Научни клуб у Србији отворен је у уторак, 14. јуна. Меморандум о сарадњи потписали су Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа, Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, и Татјана Варју Потребић, Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Кањижа, а о значају отварања Научног клуба говорио је и Михаљ Њилаш, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине националне заједнице АП Војводине.

Naucni klub_Kanjiza

Кањижа је, како је истакао Михаљ Њилаш, на једном од водећих места у Војводини и Србији што се тиче образовања и праћења нових трендова у образовању на језицима националних мањина, пре свега на мађарском, а најбоље решење за уплив у савремене начине образовања јесте развијање неформалних видова образовања.

Кроз мрежу научних клубова у просторијама Регионалних центара за професионални развој запослених у образовању и у Центрима за стручно усавршавање, уз подршку Центра за промоцију науке и локалних самоуправа, заједнички се креће у акцију децентрализације промоције науке, истакао је директор Центра за промоцију науке Немања Ђорђевић.

Naucni klub Kanjiza_

Татјана Варју Потребић, директорка Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Кањижа, изјавила је да је отварање Научног клуба добра прилика за основне и средње школе из општине и региона, да покажу шта умеју.

Кањижа се отварањем Научног клуба придружила Лесковцу, Чачку, Нишу, Ужицу, Књажевцу, Крагујевцу, Смедереву, Крушевцу, Кикинди, Шапцу, где су од априла ове године отварани научни клубови, а након Кањиже, отварање научног клуба следи у Новом Пазару.

Истражите више о мрежи научних клубова.

Остале активности