Научни клуб у Новом Пазару

Научни клуб у Новом Пазару

Последњи у низу од дванаест научних клубова отворен је 21. јуна у Новом Пазару[:]

DSC_3427

Последњи научни клуб у овој школској години у Србији отворен је у уторак, 21. јуна, у Новом Пазару. Меморандум о сарадњи потписали су Нихат Бишевац, градоначелник Новог Пазара, Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, и Хајрудин Хајровић, директор Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Нови Пазар.

Градоначелник Бишевац је рекао да локална самоуправа има задатак да поспешује и развија образовање и науку и том приликом је изјавио да се отварањем овог клуба пружа могућност свим суграђанима да се на неформалан начин баве науком кроз радионице, семинаре и друге видове неформалног дружења.

DSC_3412

Кроз мрежу научних клубова у просторијама Регионалних центара за професионални развој запослених у образовању и у Центрима за стручно усавршавање, уз подршку Центра за промоцију науке и локалних самоуправа, заједнички се креће у акцију децентрализације промоције науке, истакао је директор Центра за промоцију науке, Немања Ђорђевић. Том приликом је додао да очекује да се у Научном клубу обрађују све оне теме од антропологије до астрономије које децу занимају, а са чијим садржајима се упознају први пут тек у гиманзији.

Хајрудин Хајровић, директор Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Нови Пазар, изјавио је да је отварање Научног клуба прилика и могућност за младе да открију многе тајне научних истраживања и експеримената.

Отварањем Научног клуба у Новом Пазару отворен је и последњи Научни клуб од планираних дванаест. У претходна два месеца отворени су научни клубови у Лесковцу, Чачку, Нишу, Ужицу, Књажевцу, Крагујевцу, Смедереву, Крушевцу, Кикинди, Шапцу и Кањижи.

Остале активности