Научни клуб у Смедереву

Научни клуб у Смедереву

Седми по реду Научни клуб отворен је током маја и у Смедереву[:]

Naucni klub Smederevo 134

У уторак, 17. маја, у Смедереву је отворен седми Научни клуб у низу од укупно дванаест. Меморандум о сарадњи потписали су Јасна Аврамовић, градоначелница Смедерева, Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, и Боривоје Јаношевић, директор Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево, у чијим просторијама је отворен Научни клуб.

Отварању је присуствовала и Жељана Радојичић Лукић, помоћница министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање.

Naucni klub Smederevo 096

Научни клуб, место за ваннаставне активности и неформално образовање, поседује радни део и део за креативан одмор, а у њега су позвани сви наставници са вишком идеја и ученици жељни знања и ван редовног школског програма.

Отварању Научног клуба у Смедереву су присуствовали ученици основних школа “Бранисалв Нушић” и “Димитрије Давидовић”, који су том приликом изводили огледе, решавали једначине и доказивали теореме, дајући слику о томе чему све служе научни клубови.

Naucni klub Smederevo_

Научни клубови су досад отворени у Лесковцу, Чачку, Нишу, Ужицу, Књажевцу, Крагујевцу и Смедереву, а до краја јуна се отварају и у Крушевцу, Кикинди, Новом Пазару, Кањижи и Шапцу.

Остале активности