Уметност и наука у Сарагоси

Уметност и наука у Сарагоси

Након изложбе „Art & Science“ у Београду , 20. маја је у Сарагоси отворена изложба Reverberadas у оквиру пројекта „Европска мрежа дигиталне уметности и науке“[:]

saragosa_

У оквиру проjекта „Европска мрежа дигиталне уметности и науке“, Центар за нове технологиjе и уметност „Етопиjа“ отворио jе 20. маjа изложбу под називом Reverberadas. На изложби у Сарагоси су представљени радови десетак уметника и уметничких група, коjи кроз савремену праксу третираjу актуелне научне теме и њихову друштвену улогу и значење.

Међу изложеним делима налази се и рад Сусрети Мариjе Игнациjе Едвардс, коjи jе реализован након осваjања резиденциjалног боравка у Jужноj европскоj опсерваториjи у Чилеу, као први победнички рад у оквиру проjекта. Рад jе премиjерно приказан на Фестивалу Арс електроника у Линцу 2015. године, a од тада је излаган неколико пута.

Ayuntamiento de Zaragoza

Истог дана одржан jе и симпозиjум на коме су учествовали представници партнерских организациjа у оквиру проjекта, угледни научници и истраживачи, едукатори и локални уметници. О дометима учешћа Центра за промоциjу науке, досадашњим активностима и радовима победника прве националне селекциjе говорио jе Добривоjе Лале Ерић, руководилац проjекта за Србиjу.

Изложба у Сарагоси други jе догађаj у оквиру Мреже у 2016. години, након изложбе „Art & Science“ у Београду. Почетком jуна, у организациjи Галериjе Капелица, у Љубљани ће бити отворена и трећа изложба.

Остале активности