Umetnost i nauka u Saragosi

Umetnost i nauka u Saragosi

Nakon izložbe „Art & Science“ u Beogradu , 20. maja je u Saragosi otvorena izložba Reverberadas u okviru projekta „Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke“[:]

saragosa_

U okviru projekta „Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke“, Centar za nove tehnologije i umetnost „Etopija“ otvorio je 20. maja izložbu pod nazivom Reverberadas. Na izložbi u Saragosi su predstavljeni radovi desetak umetnika i umetničkih grupa, koji kroz savremenu praksu tretiraju aktuelne naučne teme i njihovu društvenu ulogu i značenje.

Među izloženim delima nalazi se i rad Susreti Marije Ignacije Edvards, koji je realizovan nakon osvajanja rezidencijalnog boravka u Južnoj evropskoj opservatoriji u Čileu, kao prvi pobednički rad u okviru projekta. Rad je premijerno prikazan na Festivalu Ars elektronika u Lincu 2015. godine, a od tada je izlagan nekoliko puta.

Ayuntamiento de Zaragoza

Istog dana održan je i simpozijum na kome su učestvovali predstavnici partnerskih organizacija u okviru projekta, ugledni naučnici i istraživači, edukatori i lokalni umetnici. O dometima učešća Centra za promociju nauke, dosadašnjim aktivnostima i radovima pobednika prve nacionalne selekcije govorio je Dobrivoje Lale Erić, rukovodilac projekta za Srbiju.

Izložba u Saragosi drugi je događaj u okviru Mreže u 2016. godini, nakon izložbe „Art & Science“ u Beogradu. Početkom juna, u organizaciji Galerije Kapelica, u Ljubljani će biti otvorena i treća izložba.

Ostale aktivnosti