Научни клубови на Сајму

Научни клубови на Сајму

На штанду Центра за промоцију науке на Сајму књига гостовали су директори 12 центара за стручно усавршавање како би били представљени Научни клубови

_MMM5408

Истражите више о Мрежи научних клубова

На штанду Центра за промоцију науке на Сајму књига 2016. године у четвртак, 27. октобра, представљени су Научни клубови који су током 2016. године отворени у 12 градова широм Србије. Истог дана, Центар је организовао и састанак директора центара за стручно усавршавање на коме се разговарало о активностима које се планирају за 2017. годину.

Отварање дванаест Научних клубова широм Србије представља резултат сарадње Центра за промоцију науке и локалних центара за стручно усавршавање наставника, односно регионалних центара за професионални развој запослених у образовању. Ова сарадња је покренута у децембру 2015. да би потом добила снажну подршку локалних самоуправа у свим градовима где се центри налазе.

Полазећи од заједничке идеје да се промоција и популаризација науке у Србији децентрализује и прошири, центри за стручно усавршавање у свим градовима су током пролећа 2016. уложили изузетан труд и посвећеност како би се, уз подршку Центра за промоцију науке, отворили клубови. Истоветног дизајна ентеријера, појединачни научни клубови садрже и локалне специфичности.

Током периода од априла до јуна, из недеље у недељу, клубови су покретани у просторијама центара за стручно усавршавање у Кањижи, Кикинди, Шапцу, Смедереву, Крагујевцу, Чачку, Ужицу, Крушевцу, Нишу, Новом Пазару, Лесковцу и Књажевцу. У наредним месецима, клубови су оживели у пуном смислу – покренут је разноврстан, едукативан и занимљив научнопопуларни програм широм Републике Србије.

_MMM5412

Остале активности