НАУЧНО ОБРАЗОВАЊЕ ЗА ОДГОВОРНО ДРУШТВО У КРУШЕВЦУ

НАУЧНО ОБРАЗОВАЊЕ ЗА ОДГОВОРНО ДРУШТВО У КРУШЕВЦУ

Још једна у низу радионица под називом Научно образовање за одговорно друштво  одржана је у Крушевцу, 14. децембра.

Представници Центра за промоцију науке одржали су, под окриљем четвртог циклуса пројекта Scientix, радионицу на којој су представљени остали пројекти Центра у домену СТЕМ образовања. Присутни наставници су упознати како са манифестацијма које Центар редовно спроводи на годишњем нивоу (нпр. Ноћ истражвача и М3), тако и са европским пројектима на којима је Центар партнер (нпр. STEM School Label, DoSE, ODYSSEy, LESTO и SALL).

Scientix је највећа СТЕМ мрежа у Европи, која повезује наставнике и едукаторе, омогућавајући размену иновативних педагошких приступа и пракси, као и бројне модалитете стручног усавршавања. На располагању је и велики број алата, система подршке и могућности за обуку наставника, попут различитих вебинара и курсева.

У оквиру посетe Хемијско-технолошкој школи у Крушевцу, присутни наставници су имали прилику у радионичарском формату да се упознају са обиљем ресурса које могу и сами користити како би надаље развијали СТЕМ облике наставе.

У другом делу радионице наставници су сами осмишљавали своје интердисциплинарне СТЕМ пројекте које могу да примене у виду пројектне наставе у својим школама. Овакав вид сарадње има за циљ јачање не само међупредметних компетенција ученика, већ и сарадњу наставника.

Остале активности