Недеља планете Земље

Недеља планете Земље

У ЦСУ Крагујевац од 24. до 27. априла биће одржана манифестација ”Недеља планете Земље”[:]dan-planete

У ЦСУ Крагујевац ће од 24. до 27. априла први пут бити одржана манифестација ”Недеља планете Земље”. У оквиру ове манифестације планиране су две активности за ученике крагујевачких предшколских установа и школа.

Прва активност је изложба ”Планета Земља” ауторке Наташе Јањушевић, наставнице географије. На овој изложби ученицима ће бити представљени модели као што су модели планете Земље, модели вулкана, фосила, планина, унутрашње грађе Земље, Соларног система. Ученици ће моћи да виде и различите карте, мапе загађења планете, слике географа и морепловаца, моделе ветроказа, аненометра итд. Изложба се отвара 24. априла у 10 часова у Научном клубу Крагујевац, а поставка ће бити отворена за ученике до 27. априла од 10 до 14 часова.

Друга активност је догађај ”Спортска планета”, намењен предшколцима и ученицима основних школа који ће бити реализован 25. и 26. априла у сарадњи са спортским центром ”Парк”. Циљ овог догађаја је промоција спортских активности и здравих стилова живота, а активности ће се одвијати у Спортском центру ”Искра”. Запослени у спортском центру ”Парк” ће предшколцима и ученицима представити различите атлетске вежбе, полигоне спретности, основе оријентинга, а одржаће се и мини трке.

25. април је предвиђен за предшколце и млађе основце, а 26. април за старије основце. Оба дана ће уводни део и презентација бити одржани у сали спортксог центра ”Искра”, а практичан део ће првог дана бити одржан у дворишту, а другог дана у атлетском тунелу. Оба дана активности ће се спроводити у два термина, од 10 до 11:30 и од 13:30 до 15 часова.

 

 

Остале активности