Њутнови закони свуда око нас

Њутнови закони свуда око нас

У Научном клубу Ужице 21. децембра почела је реализација пројекта ”Њутнови закони свуда око нас”[:]139

У Научном клубу Ужице 21. децембра почела је реализација радионица у оквиру пројекта ”Њутнови закони свуда око нас”. Радионице похађају ученици старијих разреда из ОШ ”Слободан Секулић”, ОШ ”Нада Матић”, ОШ ”Стари град” и ОШ ”Прва основна школа Краљ Петар II” из Ужица. Пројекат подржава Центар за промоцију науке.

Циљ овог пројекта је да ученике упозна са фундаменталним основама класичне физике, Њутновим законима, кроз низ занимљивих и демонстративних огледа, што ученицима приближава градиво које уче у школи.

Такође радионица има за циљ развијање тимског духа као и развоја научне комуникације између њих. Кроз низ крајње једноставних експеримената, ученици могу завирити у занимљиву страну физике, али и научити понешто што им може користити у свакодневном животу.

Помоћу модела функционалних модела ученици се сусрећу са физиком која је саставни део њихове свакодневнице и окружења. Кроз квиз, ученици имају прилику да покажу знање које су стекли кроз радионицу и да буду награђени дипломама мотивационог карактера.

Остале активности