Чувајмо животну средину

Чувајмо животну средину

У Научном клубу Ниш 22. децембра одржана је манифестација промоције очувања животне средине и Еко-календара за 2018. годину[:]

IMG_9711_resize

У Научном клубу Ниш је 22. децембра одржана манифестација промоције очувања животне средине и Еко-календара за 2018. годину под називом ”Чувајмо ЖИВОТну средину”. На манифестацији која је окупила великиброј ученика и наставника нишких школа присутнима су се обратиле Данијела Марковић, директорка Регионалног центра, Ивана Крстић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине града Ниша, др Љиљана Ђуровић, ауторка Еко-календара и учитељица у Основној школи ”Момчило Настасијевић” у Горњем Милановцу, Весна Коцић и Весна Вукојевић, координаторке Еко школе из Основне школе ”Стефан Немања”.

Ученици основних школа ”Краљ Петар Први”, ”Лела Поповић”, ”Стефан Немања” и ”Ћеле кула” представили су еколошке активности у својим школама. Представници присутних школа добили су на поклон Еко-календаре.

Еколошки календар сваког дана опомиње и мотивише да учинимо нешто добро за своју околину. Подсећајући на значајне датуме и празнике, учи нас да правилно поступамо са отпадом, информише нас о штетном утицају човека на околину, указује на последице таквог утицаја и пружа начине за превазилажење еколошке кризе. Календар је својеврсни подсетник, планер и ризница идеја за еколошке акције и едукацију у школама.

Остале активности