Рачунарске апликације за Галилејеве законе физике

Рачунарске апликације за Галилејеве законе физике

У току децембра 2017. настављена је реализација активности на пројекту „Рачунарске апликације за Галилејеве законе физике“[:]IMG_9711_resize

У току децембра 2017. настављена је реализација активности на пројекту „Рачунарске апликације за Галилејеве законе физике“. Један од аутора и реализатора пројекта, Милан Данковић, ученик четвртог разреда Гимназије „Бора Станковић“, снимио је филм о пројекту и поставиће га на сајтове неколико нишких школа.

Као резултат реализације пројектних активности настали су радови „Стрма раван – лабораторијска макета заснована на Raspberry Pi рачунару“, којима Данковић конкурише код Природно-математичког факултета у Нишу у категорији „најбољи рад ученика средњих школа“.

На Међународној конференцији о настави физике у средњим школама, која се одржава 10. марта 2018, Данковић конкурише за најбољи експериментални рад ученика средњих школа са радом „Лабораторијска макета стрме равни реализована коришћењем Raspberry Pi  рачунара“.

Као завршну активност пројекта, професорка Снежана Јанковић и Милан Данковић путем анкете су урадили евалуацију пројектних активности.

Остале активности