Научни камион у Сенти

Научни камион у Сенти

У оквиру пројекта Ноћ истраживача, Научни камион наставља пут кроз Србију – од 31. августа до 04. септембра борави на обали реке Тисе, у граду Сенти[:]

20160831_163246

Сента је градско насеље на обали реке Тисе, у Севернобанатском округу, недалеко од Кањиже и Суботице. Према подацима из 2011. године више од 77 одсто становништва говори мађарским језиком.

За разлику од многих других, далеко већих градова, Сента има богату традицију промоције науке, будући да је захваљујући сарадњи са Мађарском у овом граду постављена једна занимљива научнопопуларна поставка.

Ове јесени, Сенту је посетио и Научни камион. У сусрет седмој Ноћи истраживача, Научни камион гостује испред Градске куће у Сенти од 31. августа до 04. септембра.

Локални партнери су уложили велики труд да научни камион буде дочекан, а градеске власти су затвориле неколико централних улица како би возило-лабораторија било постављено у најужи центар Сенте. Већ током постављања камиона, интересовање Сенћана је било огромно.

20160831_191045

Програм је започео у среду, 31. августа, када су се посетиоцима обратили Немања Ђођревић, директор Центра за промоцију науке и представници Културно-образовног центра ”Тхурзо Лајош” из Сенте. Истог дана, али са вечери, у Сенти је у Научном камиону организована још једна промоција часописа Елементи.

Током боравка Научног камиона у Сенти, посетиоце очекују изложбе, предавања, радионице и бројни интерактивни програми које припрема Ноћ истраживача.

Након Сенте, Научни камион путује у Ћуприју, а потом у Суботицу.kamion-2-600x223

Истражите више о Научном камиону

Истражите више о Научном камиону у Сенти

Истражите више о промоцији Елемената у Сенти

Остале активности