RRI Tools у ПКС-у

RRI Tools у ПКС-у

У оквиру пројекта RRI Tools у среду, 07. септембра, одржан тренинг посвећен одговорном истраживању и иновацијама у привреди

[:]_MMM7687

Након што је крајем августа пројекат Сет алата за одговорно истраживање и иновације (енгл. RRI Tools) представљен запосленима у Привредној комори Србије, настала је иницијатива да се организује целодневни тренинг посвећен представницима привреде.

Центар за промоцију науке је тренинг организовао заједно са представницима Привредне коморе Србије, а самом тренингу је присуствовало око 30 представника малих и средњих предузећа, предузетника, истраживача са различитих института, као и представници регионалних привредних комора.

Полазници су имали прилику да се од представника Иновационог фонда упознају са актуелним конкурсом те институције који је окренут привредном и истраживачком сектору. Центар за ЕУ интеграције при ПКС-у је представио рад Европске мреже предузетника. Такође, представница ЦПН-а је представила пројекат обуке финансијских менаџера на европским пројектима, који је Центар спровео у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Два главна циља тренинга су била да окупи представнике привреде, научноистраживачке заједнице и друге које ова тема занима и укаже им на могуће начине сарадње у оквирима одговорног истраживања и иновација, као и да упозна полазнике са самом платформом као значајним ресурсом за сваког привредника или истраживача.

Сам пројекат RRI Tools, финансиран у оквиру претходног оквирног програма Европске комисије за истраживање и иновације FP7, улази у своју завршницу. Центар за промоцију науке је један од 26 партнера и уједно координатор за југоисточну Европу. ЦПН има пројектни задатак да дисеминира концепт одговорног истраживања и иновација, упозна све заинтересоване стране са платформом која је главни резултат самог пројекта и ресурсима који се на њој налазе.

Истражите више о пројекту RRI Tools

Остале активности