Ново руководство ЦПН-а

Ново руководство ЦПН-а

Нови управни одбор, уз сагласност министра, именовао др Зорану Курбалију Новичић за вршиоца дужности директора ЦПН-а[:]

_MMM5539

Влада Републике Србије именовала је нове чланове Управног одбора Центра за промоцију науке на седници одржаној у четвртак, 5. марта 2015. Овом одлуком, након четири године, Центар је добио Управни одбор са пуним саставом од пет чланова.

Председник Управног одбора др Богољуб Зечевић и члан Иван Радетић постављени су прошле године. Сада је, на предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја, уз постојеће чланове именован и др Милован Шуваков, посебни саветник министра, као и два члана из редова запослених у Центру: Слободан Бубњевић и Иван Умељић.

Нови управни одбор је прву седницу одржао у суботу, 7. марта, у 10 часова, на којој је поред више одлука значајних за рад Центра, једногласно констатовано да је четворогодишњи мандат досадашње директорке Александре Дрецун, истекао 4. марта 2015.  године.

У складу са Статутом, Управни одбор ће расписати конкурс за избор новог директора у наредних месец дана. У међувремену, Управни одбор је једногласном одлуком за вршиоца дужности директора Центра за промоцију науке именовао једну од најуспешнијих младих научница из Београда, др Зорану Курбалију Новичић. Ова одлука је донета на седници УО-а, у понедељак, 9. марта, након што је министар др Срђан Вербић дао сагласност за ово именовање.

Zorana Kurbalija Novicic

Нова в.д. директорка, Зорана Курбалија Новичић је научни сарадник на Институту за биолошка истраживања „Синиша Станковић“. Рођена 1979. године, докторирала је 2009. са темом из популационе генетике. Недавно је освојила престижни „Марија Кири“ грант, који ће јој омогућити боравак у Центру за еволуциону биологију на Универзитету у Упсали, у трајању од две године. Упоредо са запаженом научном каријером, Зорана Курбалија Новичић је водила бројне пројекте из научне комуникације и промоције науке.

Центар  за промоцију науке је државна установа која је од свог оснивања 2010. године покренула на стотине научнопопуларних програма у Београду и широм Србије. Формирањем новог управног одбора и именовањем вршиоца дужности директора отклоњене су многе препреке које су отежавале рад Центра последњих месеци.

Сви програми Центра се стога настављају са додатним интензитетом. Запослени и сарадници већ спремају нова изненађења, изложбе, радионице, трибине, сајтове и издања, нове идеје и занимљиве креације, са неизмењеним циљем ширења научне писмености у Републици Србији.

_MMM5542 (1)

Tags

Остале активности