Округли сто о демократизацији научне комуникације са одраслима

Округли сто о демократизацији научне комуникације са одраслима

На Филозофском факултету је током септембра одржана конференција на којој се, између осталог, разговарало и о темама којима се Центар за промоцију науке бави кроз своје програме и међународне пројекте

Од 19. до 22. септембра одржана је међународна конференција Adult education research and practice between the welfare state and neoliberalism. Конференција је одржана на Филозофском факултету у Београду и у Народном музеју, а у организацији Катедре за андрагогију. У програму конференције нашао се и округли сто под називом The Practice of Democratizing Science Communication With Adult Learners, који је одржао Центар за промоцију науке. Панелисти на овом округлом столу били су Дамјан Јовановић, Петар Лаушевић и Јелена Јоксимовић, која је и модерирала догађај. 

Кроз излагања и дискусију са публиком отворила су се питања климатских промена и грађанске науке којом се у Центру за промоцију науке бавимо кроз пројекат TeRRIFICA. Затим се говорило о програму art+science и могућностима које је он у претходном периоду отварао за младе уметнике и научнике, али и шта је у најави. Посебна пажња поклоњена је програмима Центра за промоцију науке који се баве неговањем културе мејкинга, сарадње и учења између различитих генерација. У дискусији смо покушали да сагледамо лекције које се могу научити из програма који су реализовани, а посебно из евалуација и дијалога које Центар за промоцију науке води са својим посетиоцима.

Учење одраслих и развијање научне писмености код одраслих посетилаца Центра за промоцију науке важан је део мисије наше институције. Управо зато су прилике као што је овај округли сто веома драгоцене за размену знања и идеја о томе како да наши програми буду доступнији, продубљенији и интерактивнији. 

Остале активности