Отварање Научног клуба Рановац

Отварање Научног клуба Рановац

У среду 30. августа у OШ “Joвaн Шeрбaнoвић” свечано се отвара Научни клуб Рановац, одељење Научног клуба Смедерево[:]Naucni-klub-Smederevo_
У среду 30. августа се отвара Научни клуб Рановац, одељење Научног клуба Смедерево. Свечано отварање заказано је за у 12 чaсoвa у OШ “Joвaн Шeрбaнoвић”, а на скупу ће се присутним гостима обратити Вeснa Шубeрт, дирeктoр OШ „Joвaн Шeрбaнoвић“, Рaнoвaц, Душко Нединић, председник општине Петровац на Млави, дoц. др Joвaн Tрифунoвић, директор Центра за промоцију науке и мр Боривоје Јаношевић, директор Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево.

Свечаним потписивањем Меморандума о сарадњи између Општине Петровац на Млави, Центра за промоцију науке Београд, Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево и основне школе „Јован Шербановић“ из Рановца означиће се почетак шире популаризације и промоције науке у Рановцу, али и у целом округу.

Након потписивања Меморандума и отварања Научног клуба присутни гости имаће прилику да учествују на трибини „Научни клуб – концепт и активности“. Током отварања ученици ОШ „Joвaн Шeрбaнoвић“ из Рaнoвцa, зajeднo сa свojим нaстaвницимa ће у учионицама шкoлe изводити огледе, доказивати теореме и решавати једначине, чиме ће се симболично представити активности новог стецишта знања, места на којем ће се на неформалан и креативан начин развијати љубав према науци и истраживању.

Остале активности