Otvaranje Naučnog kluba Ranovac

Otvaranje Naučnog kluba Ranovac

U sredu 30. avgusta u OŠ “Jovan Šerbanović” svečano se otvara Naučni klub Ranovac, odeljenje Naučnog kluba Smederevo[:]Naucni-klub-Smederevo_
U sredu 30. avgusta se otvara Naučni klub Ranovac, odeljenje Naučnog kluba Smederevo. Svečano otvaranje zakazano je za u 12 časova u OŠ “Jovan Šerbanović”, a na skupu će se prisutnim gostima obratiti Vesna Šubert, direktor OŠ „Jovan Šerbanović“, Ranovac, Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, doc. dr Jovan Trifunović, direktor Centra za promociju nauke i mr Borivoje Janošević, direktor Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo.

Svečanim potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Opštine Petrovac na Mlavi, Centra za promociju nauke Beograd, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo i osnovne škole „Jovan Šerbanović“ iz Ranovca označiće se početak šire popularizacije i promocije nauke u Ranovcu, ali i u celom okrugu.

Nakon potpisivanja Memoranduma i otvaranja Naučnog kluba prisutni gosti imaće priliku da učestvuju na tribini „Naučni klub – koncept i aktivnosti“. Tokom otvaranja učenici OŠ „Jovan Šerbanović“ iz Ranovca, zajedno sa svojim nastavnicima će u učionicama škole izvoditi oglede, dokazivati teoreme i rešavati jednačine, čime će se simbolično predstaviti aktivnosti novog stecišta znanja, mesta na kojem će se na neformalan i kreativan način razvijati ljubav prema nauci i istraživanju.

Ostale aktivnosti