Naučni kamion u Smederevu

Naučni kamion u Smederevu

U susret novoj, osmoj Noći istraživača putujuća laboratorija Naučni kamion dočekuje sve zainteresovane posetioce u Smederevu[:]

naucni-kamion-jpg_660x330
U susret novoj, osmoj Noći istraživača, Naučni kamion kao putujuća laboratorija i prostor za radionice, izložbe i predavanja, dočekuje sve zainteresovane posetioce u Smederevu
Očekuje vas bogat program interaktivnog tipa, bez obzira na uzrast i prethodno znanje, iako je manifestacija prvenstveno namenjena učenicima osnovnih i srednjih škola.

Noć istraživača, kroz projekt ReFocuS, koordiniše i vodi tim sa Instituta za biološka istraživanja ”Siniša Stanković”, a u projektu učestvuju Centar za promociju nauke, Beograd, Prirodno matematički fakultet, Niš, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Kragujevac i kao partner, naš Regionalni centar u Smederevu.

Ideja Noći istraživača je demistifikacija nauke i približavanje naučnih koncepata i načina razmišljanja širem delu populacije, kao i upoznavanje sa istraživačima i njihovim radom. Sem toga, želja nam je da ovim aktivnostima povećamo i poboljšamo mišljenje stanovnika o značaju nauke i njenom doprinosu svakodnevnom životu.

Naučni kamion biće postavljen ispred Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo u periodu od 4. do 8. septembra 2017.

Svi sadržaji su besplatni, a za sva dodatna pitanja vam stojimo na raspolaganju.

Istražite više informacije o prethodnim manifestacijama Noći istraživača.

Ostale aktivnosti