Научни клуб у Рановцу

Научни клуб у Рановцу

У Рановцу је 30. августа отворен четрнаести Научни клуб у Србији[:]

SAM_2272

У среду, 30. августа, свечано је отворен нови, четрнаести по реду Научни клуб, у Рановцу, у просторијама ОШ „Јован Шербановић“, као одељење Научног клуба Смедерево. На отварању су учествовали Душко Нединић, председник општине Петровац на Млави, Весна Шуберт, директорка ОШ „Јован Шербановић“, Боривоје Јаношевић, директор Регионалног центра за стручно усавршавање запослених у образовању у Смедереву, и др Јован Трифуновић, в.д. директора Центра за промоцију науке.

IMG_20170830_121350521_HDR

Након поздравних речи, учесници су потписали Меморандум о сарадњи између ОШ „Јован Шербановић“, Регионалног центра у Смедереву, општине Петровац на Млави и Центра за промоцију науке. Томе је следила трибина „Научни клуб – концепт и активности“, коју су организовале сараднице Центра за промоцију науке др Тања Аднађевић и Тијана Марковић.

IMG_20170830_123738221

Мрежа Научних клубова настала је током 2016. године отварањем 12 клубова у градовима широм Србије, а тринаести, београдски Научни клуб отворен је у априлу 2017. године. Отварањем Научног клуба Рановац наставља се подухват децентрализације промоције и популаризације науке у Србији.

Замишљен као отворени простор за окупљање ђака и љубитеља науке и научних сазнања, и за организовање разговора, пројекција и манифестација, Научни клуб је овом приликом први пут отворен у школи.

Остале активности