СТЕМ пројекти у Смедереву

СТЕМ пројекти у Смедереву

ЦПН је 7. септембра у Научном камиону у Смедереву представио међународне пројекте у којима учествује, а који се баве СТЕМ дисциплинама[:]

IMG_20170907_134920
Центар за промоцију науке је, 7. септембра, гостовао у Смедереву, у оквиру пројекта Ноћ истраживача. Одржане су презентације међународних пројеката на којима је партнер, а тичу се наставе СТЕМ дисциплина (енгл: Science, Technology, Engineering, Math – наука, технологија, инжењерство и математика). Велики број наставника основних и средњих школа је показао интересовање и одазвао се позиву локалног организатора. Наставници су имали прилику да се упознају и укључе у пројекте CREATIONS, Hypatia и Scientix.
Примарни циљ скупа је био представљање европских пројеката и иницијатива у којима ЦПН учествује, а који пружају наставницима могућност да се умреже са својим колегама, размене знање и идеје. Посебна пажња посвећена је Scientix мрежи, која представља највећу онлајн мрежу наставника СТЕМ дисциплина, за коју је ЦПН национална контакт тачка за период 2017–2019.

20170907_131234
Поред упознавања са могућностима које им пружа Scientix мрежа, присутни наставници су имали прилику да учествују и у радионици пројекта CREATIONS. Пројекат финансиран из програма Хоризонт 2020 заступа креативне методе у СТЕМ областима засноване на корацима истраживачког учења, уз коришћење елемената уметничког стварања. Радионицу посвећену научном позоришту одржале су сараднице ЦПН-а Сања Булат и Јелена Мијатовић.

Истражите више о пројекту Scientix
Истражите више о пројекту CREATIONS
Истражите више о пројекту Hypatia
Истражите више о пројекту Ноћ истраживача

Остале активности